Është një gjendje e dhimbshme, që ju shkakton kruarje të forta dhe djegie atje poshtë.

Dhe nuk bëhet fjalë për sëmundje seksualisht të transmetueshme.

Bëhet fjalë për atrofinë vaginale.

Mjekët thonë se është e trajtueshme, por sërish theksojnë se duhet bërë kujdes.

Femrat që nuk bëjnë seks, pasi thonë se nuk kanë një partner, kanë më shumë shanse që të preken nga ky problem.

Atrofia vaginale bën që muret e vaginës të dobësohen.

Atrofia vaginale ndodh edhe kur kalon menopauzën ose kur jeni trajtuar për kancer.

Simptonat përfshijnë djegie, kruarje, vështirësi në urinim dhe dhimbje gjatë seksit.

Rreziku më i madh është se mund të mbeteni pa bërë seks për tërë jetën, nëse nuk trajtoheni.

Mjekët sugjerojnë që të mos e lini pas dorën dhe të mos ankoheni se nuk keni partner për të bërë seks.

Nëse nuk keni, masturboni!

Masazhimi dhe prekja e vaginës bën që të vërshojë gjaku dhe vagina të bëhet më elastike.

Thatësira është një armik i vaginës.