Historia e nuditetit i ka fillimet që në lashtësi dhe figurat e zhveshura të femrave apo meshkujve i kemi kthyer si në pikturë, ashtu dhe në skulpturë.

Me lindjen e fotografisë, e rrjedhimisht kinemasë, perceptimi për imazhin sa vjen e zhvillohet edhe më tepër.

Nëse dikur pozimi nudo për piktorin nuk ishte diçka e pazakontë, sot, çuditërisht, përshtypjet për një lloj të tillë paraqitje nuk janë të pakta.

Ndoshta ka qenë ndikimi i marketingut ai, që ka vënë në pah akoma dhe më tepër zhveshjen e personazheve.

Modelet, aktoret dhe këngëtaret kanë qenë ato, të cilat kanë guxuar të ekspozohen nudo para objektivit të aparatit fotografik.

Realizimi në bardh e zi gjithmonë i ka dhënë një prekje artistike imazheve, e kjo ka qenë arsyeja pse Emily Ratajkowski, Ashley Graham, Stephanie Seymore dhe Karen Elson kanë zgjedhur këto dy nuanca për nudot e tyre, transmeton Express.

Më poshtë mund do t’i gjeni imazhet e katër të famshmeve, të cilat janë cilësuar si më të guximshmet për fotot e realizuara.