Agjencia e Kryesore e Hetimit e Indisë thotë se një gjykatë në shtetin verior Haryanae ka shpallur vendimin për burgosjen me 20 vjet të udhëheqësit të vetëshpallur fetar Ram Rahim Singh për akuzën e përdhunimit.

Autoritetet thonë se nuk ka pasur dhunë në shtet që nga shpallja e dënimit dhe se ata kanë bërë arrestime në lidhje me zjarrvëniet dhe do t’i ndjekin penalisht përgjegjësit.

Raportohet se të paktën 28 veta u vranë dhe mbi 250 të tjerë u plagosën të premten e kaluar pas shpërthimit të dhunës që shpërtheu në shtetin Haryana.

Figura e diskutueshme fetare pohon se ka 50 milionë ndjekës dhe drejton një perandori shpirtërore.