Pavarësisht thashethemeve  dhe miteve të krijuara rreth humbjes së virgjinitetit, por gjithçka s’është asgjë më shumë se ca mite.

Askujt s’i intereson nëse jeni apo s’jeni e virgjër – mitizimi i seksit si akt i jashtëzakonshëm ka filluar si formë e ndalimeve fetare dhe romantizmit ku sksi dhe dashuria shkonin së bashku.

Humbja e virgjinitetit nuk është tamam ashtu sic e këni parashikuar – mund të humbet edhe pa akt seksual.

Himeni nuk është tërësisht i mbyllur – ndryshe nuk do të mund ta kalonim ciklin mujor.

Ka mundësi t’ju dhemb pak – nuk është ndonjë dhimbje e papërballueshme

Virgjiniteti nuk është dhuratë – nuk jeni të detyruar të bëni marrëdhënie nëse nuk e ndjeni apo nëse viheni në korner.

Humbja duhet planifikuar – që të papriturat dhe të evitohet ndonjë abort i mëvonshëm, apo mbrojtja nga sëmundjet seksuale.

Nuk do të arrini orgazëm në herat e para – është e pamundur që vajzat të arrijnë orgazëm gjatë humbjes apo në herat e para.

Pas aktit lidhja juaj do të ndryshojë – akti e afron edhe më afër çiftin.

Mund ta humbni disa herë – në kuptimin që secila herë të jetë e bukur dhe e jashtëzakonshme si hera e parë.