Një grup hakerësh ka sulmuar faqet e internetit të qeverisë venezueliane në një operacion që synon “diktaturën” e presidentit Nicolás Maduro.

Duke e quajtur veten “Guardians Binary”, grupi postoi mesazhe që shfaqeshin për të mbështetur veprimet e një grupi njerëzish të armatosur që sulmuan një bazë ushtarake në qytetin qendror të Valencias të dielën.

Ndërkohë, mbështetësit e Presidentit Maduro marshuan në kryeqytetin Caracas.

Ata bënë thirrje për t’i dhënë fund muajve të protestave dhe trazirave të opozitës.

Më shumë se 100 njerëz kanë vdekur në protestat kundër ekonomisë së dështuar dhe atë që opozita e sheh si përpjekje të paligjshme të qeverisë për t’u ngjitur në pushtet, transmeton Klan Kosova.

Vendet e hakuara përfshinin qeverinë e Venezuelës, Këshillin Kombëtar Zgjedhor dhe marinën Venezueliane.

Një mesazh në faqen kryesore të qeverisë duke iu referuar “Operacionit David”, të cilin media venezueliane kishte raportuar ishte emri i kodit të sulmit në Valencia.

“Kjo diktaturë ka numrin e ditëve të saj’’ thuhet në mesazhin e qeverise.