Në orët e hershme të mëngjesit, të shtunën dhe të dielën (5 dhe 6 gusht) do të kryhet do të kryhet dezinfektim me aeroplan kundër formave më të mëdha të mushkonjave në rajonin e Qytetit të Shkupit.

Dezinfektimi terestim në rajonin e Qytetit të Shkupit kundër formave të mëdha të mushkonjave, megjithatë, do të zhvillohet nga e diela deri të enjten (6-10 gusht) në periudhën nga ora 23:00 deri në orën 04:00 të ditës së ardhshme.

Qyteti i Shkupit kumtoi se nëse nuk lejojnë kushtet e motit, dezinfektimi me aeroplan do të kryhet ditën e parë të ardhshme kur kushtet e motit do të jenë më të volitshme, në terminin e njëjtë, ndërsa në pajtim me këtë do të kryhet edhe dezinfektim terestik.

Prej atje apelojnë edhe deri te bletarët që në kohë t’i ndërmarrin masat e nevojshme për mbrojtje të bletëve.