Në një artikull shumë të lexuar, një berber në Londër që propozonte që meshkujt me mjekër duhen të paguajnë taksa dhe se me buxhetin e mbledhur mund ta zgjidhnin borxhin kombëtar.

Shumë qesharake apo jo? Mirëpo kjo nuk është shaka sepse ka një histori në të kaluarën duke përfshirë shumë gjëra interesante rreth mjekrës dhe historisë së saj gjatë viteve.

Fakt # 1 – Burrat janë rruar për 5.000 vite

Njerëzimi së pari filloi rruajtjen duke përdorur materiale të papërpunuara si guri, dhëmbët e peshkaqenit, dhe guaca. Këto mjete u shfaqën në vizatimet e gjetura në shpellat parahistorike.

Brisqet e para janë bërë nga bakri dhe ari i fortë – siç zbulohen në varret egjiptiane. Ishte një zakon në Egjiptin e lashtë (për burrat dhe gratë) – për rruajtjen e kokës dhe mejkrës.

Ata mbanin paruke të projektuara posaçërisht për mbrojtje nga dielli sepse konstatuan se ajo do t’i mbrojë më shumë sesa flokët natyrale në kokë.

Fakt # 2 – 90% e meshkujve e ndryshojnë makinën e rrojës në bazë emocionale

Përqindja tjetër e cila mbetet (10%) e meshkujve e ndryshojnë makinën e rrojës kur makina e rrojës prishet, ose e marrin si dhuratë nga të tjerët.

Kjo është situata ku Kleen Kut mund të jetë makina për rroje që e keni planifikuar që moti ta bleni dhe ta zëvendësoni atë që e keni në shtëpi dhe nuk funksionon më.

Ky produkt është shumë i thjeshtë për tu përdorur dhe i ka të gjitha pjesët e nevojshme për rutinën e rrojës.

Nëse ju nuk keni kohë për të vizituar një berber për qethje dhe rroje të fytyrës Kleen Kut do ju shpëtoj ditën, muajin dhe vitin.

Përveç, kësaj ju mund ta porositni online dhe të ju dërgohet në derë të shtëpisë që të mos humbisni kohë në markete.

Fakt # 3 – Një mashkull përjeton 150 goditje gjatë rrojës

Për të pasur një pamje të pastër, të bukur dhe mjekër të kufizuar një mashkull për përfundimin e një rroje do t’i përjetoj mesatarisht 150 fërkime në fytyrë.

Fakti # 4 – Fytyra e një njeriu ka 10,000-15,000 folikulë të flokëve

Imagjinojeni që fytyra juaj është një stadium apo një sallë për koncerte dhe secila rrënjë e qimeve do ishte karrige.

Sa i madh do të ishte ai vend?

Na besoni se stadiumet më të mëdha dhe sallat e koncerteve do të ishin gjysma e qimeve në fytyrë. E PABESUESHME APO JO?

Fakti # 5 – Shumica e njerëzve nuk kujdesen për makinën e rrojës

Shumë prej nesh kanë tendencë për të lënë makinën e rrojës në dush, e cila nuk është një praktikë e mirë.

Ambienti i lagësht dhe i vrazhdë shkakton që tehet të ndryshken dhe të ekspozohet ndaj shumë baktereve.

Pra, ju sugjerojmë që makinat për rroje t’i vendosni në vende të pastra dhe pa lagështi ose përdoreni një makinë rroje si Kleen Kut e cila nuk ndryshket në lagështi sepse është rezistente ndaj ujit.

Mos harroni se ju duhet t’i ndryshoni tehet e briskut tuaj pas disa përdorimeve sepse nëse përdorni një teh të njëjtë për një periudhë më të gjatë, ose nëse e lini tehun tuaj në dush, ekziston një rrezik më i madh i infeksioneve të lëkurës.

Fakt # 6- Shumica e problemeve gjatë rruajtjes nuk janë shkaktuar nga makinat e rrojës

Shumë shpesh ne i fajësojmë makinat për rroje kur kemi probleme me prerje, apo kur pamja nuk është ideale ashtu siç e kemi menduar.

Por, në të vërtetë nuk qëndron problemi tek makina e rrojës, por problemi qëndron tek mënyra se si i përdorim këto mjete.

Ju duhet të jeni të hapur për eksplorim të produkteve, brushave, kremave dhe mjeteve për rroje dhe të zgjidhni atë të duhurën për tipin e lëkurës suaj.

Disa këshilla të dobishme për rroje janë këto:

– Përdorni ujë të ngrohtë para dhe pas rruajtjes

– Bëni procesin më të butë duke përdorur një vaj para rrojës

– Aplikoni krem rroje me goditje lart për të hequr mjekrën tuaj

– Tërhiqeni dhe shtrini lëkurën me kujdes gjatë rruajtjes

– Hidratoni lëkurën tuaj pas rrojës

Pse tatimet e mjekrës ekzistonin më parë

Në fund të shekullit të 17-të, perandori rus Peter Great i paraqiti një taksë të re mjekër të meshkujve. Ishte një përpjekje për të modernizuar shoqërinë ruse – dhe mund të thuash gjithashtu se ishte një mënyrë për të ndarë “klasat”.

Në atë kohë, burrat me mjekër në Rusi duhej të mbanin një shenjë bakri ose bronzi si dëshmi për pagimin e taksës së tyre.

Shuma që dikush duhej të paguante u rrit me qëndrimin e tij në shoqëri – gjë që e bëri mjekrën një simbol të madh të statusit.

Monarkët në Angli vendosën gjithashtu këtë taksë, nga Henry VIII në Elizabetën I.

Këto dite? Kohët e fundit ka qenë një thirrje për këtë tatim që të rishfaqet në Britani të Madhe – që vjen nga pronari i zinxhirit të dyqaneve në Mbretërinë e Bashkuar, Barber Antony Kent. Ai dëshiron që burrat me mjekër të paguajnë 100 funte (125 dollarë) në vit, ndërsa ata me mjekër të shkurtuar do të paguajnë gjysmën e shumës.