Siç mëson jozyrtarisht Gazeta Koha, mbrëmë pas shumë konsiltimeve brenda partisë së BDI, me propozim të kryetarit Ali Ahmeti, si kandidat i kësaj partie për kryetar të Komunës së Çairit është vendosur të jetë Visar Ganiu.

Aktualisht Ganiu është zëvendësministër i Arsimit dhe Shkencës.