Shumë gjëra në jetën tonë ndryshojnë me kalimin e kohës, sipas tendencave të ndryshme e të reja që na propozohen vazhdimisht. Edhe mënyra e të ushqyerit nuk përbën përjashtim. Megjithëse mund të mendoni se këshillat për të ushqyerit e shëndetshëm mbeten të njëjta gjatë gjithë kohës, në të vërtetë edhe ato ndryshojnë shumë falë zbulimeve të fundit të shkencës në përgjithësi. Madje janë ndryshime kaq të shpeshta e të paqëndrueshme sa mund të krahasohen me trendet e modës dhe ndryshimin e opinionit.

Për të gjithë ata që ndjekin dieta të ndryshme dhe vezën e bëjnë pjesë të tyre, ka një gabim të madh që është vënë re nga ekspertët.

Sa prej jush e lënë mënjanë të verdhën e vezës kur ndiqni një dietë, sepse mendoni se vetëm e bardha ju ndihmon për të eliminuar kilet e tepërta?

Ja që ky është një veprim i gabuar. Shkenca mbështet faktin se të hahet një vezë e plotë është më e shëndetshme, sepse e verdha e vezës përmban shumë lëndë ushqyese, po edhe e bën ushqimin më të shijshëm.

Kështu, nëse përgatitni në mëngjes një omletë më djathë dhe spinaq, çfarë më shumë se e verdha e vezës mund ta bëjë atë të shijshme?