Gjermania nuk  do të dërgojë menjëherë më tepër ushtarë në Afganistan, siç ishte kërkuar nga ana e presidentit amerikan Donald Tramp, sepse vitin e kaluar ajo e rriti praninë e saj, derisa vendet e tjera e ulën, theksoi ministrja gjermane e Mbrojtjes, Ursula fon der Lajen.

Ursula fon der Lajen e përshëndeti premtimin e Trampit për vazhdimin e misionit amerikan në Afganistan, por e bëri të qartë se Gjermani nuk do të jetë midis vendeve të pata që do të dërgojë më tepër ushtarë.

“Vitin e kular ne e rritëm kontingjentin për 18 për qind, ndërsa vendet e tjera e ulën”, theksoi ministrja gjermane e Mbrojtjes.

Gjatë fushatës së vjetshme presidenciale në SHBA Tramp premtoi tërheqjen nga Afganistani.

Tramp dje, megjithatë e ndryshoi planin dhe premtoi përforcimin e fushatës ushtarake kundër kryengritësve talebanë.

“Ushtarët tanë do të  luftojnë për fitore”, theksoi Tramp.