Kancelarja gjermane Angela Merkel, e cila ka qenë shumë e suksesshme në jetën e saj private, para dhe pas zgjedhjeve, ngjall gjithmonë interesin publik, jo vetëm për atë çfarë bën dhe për çfarë lloj vendimesh politike ajo sjell, por edhe për atë që është përtej syve të publikut, si jeton, ku blen, ku udhëton, ku takon burrin e saj të parë, kush është burri i saj i dytë, çfarë apartamentesh ka…

“Edhe Ministri i Financave, Wolfgang Schäuble nuk e njeh banesën e saj”, shkruan “Vju” (View) gjermane dhe thekson se në derën e katit të 4-të në Am Kupfergraben 6, në “Muzeun e Ishullit” të Berlinit, “Ka vetëm” Profesor Zauer “Dhe se asgjë më shumë nuk dihet për këtë apartament me qira, në të cilën jetojnë Merkel dhe burri i saj, profesor i kimisë kuantike”.

“Apartamenti duhet të funksionojë, por bashkëpunëtorët e tij të ngushtë, si Schoebble apo zëdhënësi i qeverisë Stefan Zibert, nuk ishin kurrë atje”, shkruan revista “Vuja”.
Më tej kjo revistë “View” thotë se i vetmi personalitet i njohur që kishte njohuri për apartamentin e saj është diva e operës Ana Netrebko, pasi Merkel e do shumë operën, raportoi “Nedeljnik”

Edhe pse shteti gjerman është pranë zgjedhjeve të përgjithshmë të shtatorit, thuhet se ajo megjithatë arrin të jetojë “një jetë pothuajse normale”.

“Ajo po grumbullon forcë, dëgjon muzikën e zhurmshme klasike, ajo qëndron pranë anës së stufës dhe gatuan një supë me patate të kopshtit, e cila rrallë fton vizitorë”.
Kushdo që do ta pikturojë shtëpinë e saj, policia e Brandenburgut më pas do t’i prish ato vizatime”, shkruan kjo revistë.

Disa nga sondazhet dhe raportimi i komentimeve nga mediat e ndryshme raportojnë se Merkel prapë do të jetë fituese e këtyre zgjedhjeve, në të cilën më shumë se 60 milionë gjermanë kanë të drejtë për të votuar.

Për më tepër, biografët e saj tregojnë se ajo është inteligjente, e denjë dhe e pathyeshme.