Pentagoni ka reaguar me nota proteste ndaj planeve Turqisë për të blerë sistemin mbrojtjes raketor.

Një një deklaratë, ministria ammerikane e mbrojtjes tha se në vend  të kësaj shteti turk duhet të investojë në teknologjinë e NATO-s.

Turqia është duke negociuar me Rusinë për blerjen e sistemit mbrojtës raketor S-400.

Negociatat janë udhëhequer nga dy presidentët e vendeve, Erdogan dhe Putin.

Kjo nuk është hera e parë që Turqia I del kundë NATO-n, pasi ka krijuar raporte të veçanta me Rusinë që grushti I shtetit në korrik të vitit të kaluar.