Njerëzit në Shtetet e Bashkuara janë duke u përgatitur për pamjen spektakolare të një eklips diellor total.

Hëna është vendosur të kalojë para Diellit, duke hedhur një hije të thellë që do të përfshijë  nga Oregoni në perëndim deri në Karolinën e Jugut në lindje.

Është ngjarja e parë e tillë që nga viti 1918, ku rruga e errësirës kalon dy brigjet e Paqësorit dhe Atlantikut.

Në të vërtetë, është eklipseti i parë diellor që do te jetë ekskluzivisht në SHBA që nga pavarësia në 1776.

Njerëzit me fat që mund të jenë drejtpërdrejt në rrugën e hijes më të thellë dhe të bekuar me një qiell të qartë – do të dëshmojnë dritën e yllit tonë të bllokuar deri në dy minuta dhe 40 sekonda.

Ata që qëndrojnë në anën tjetër do të përjetojnë një eklips të pjesshëm, i cili me këtë rast do të përfshijë të gjithë Amerikën e Veriut dhe pjesët veriore të Amerikës së Jugut.

Ka edhe pjesë të Evropës Perëndimore, duke përfshirë Britaninë e Madhe dhe Irlandën, që do të rrëmbejnë një pamje të diskut të Hënës.