Njerëzit dhe kafshët shohin ëndrra. Ndërsa shumë njerëz nuk mund të kujtojnë ëndrrat e tyre në tërësinë e tyre, shumica prej nesh që i kujtojmë, mbajmë mend shumë pak. Është vlerësuar se njerëzit shpenzojnë rreth 2 orë ëndërrim në një natë.

Ëndrrat nuk janë kuptuar plotësisht, dhe ndërkohë që disa prej tyre janë padyshim e pandërgjegjshmja jonë që rendit ato që kanë ndodhur gjatë ditës, të tjera mund të jenë mjaft shqetësuese, veçanërisht nëse përsëriten. Diku në hapasirën mes misticizmit dhe psikologjisë qëndron bota e interpretimit të ëndrrave.

Nevoja për të urinuar por pa mundur të gjesh banjë zakonisht do të thotë që keni një problem në jetë, ku nuk jeni në gjendje apo e keni të vështirë që të shprehni nevojat tuaja bazë. Ose vërtetë keni nevojë të urinoni dhe kjo mbivendoset me ëndrrën. Për të qenë në rregull, mos urinoni në ëndërr.

Të të ndjekin pas, do të thotë se ndihesh i kërcënuar nga diçka në jetën tënde. Është gjithashtu një nga ëndrrat më të zakonshme në të gjitha kulturat.

Rënia konsiderohet nga disa si një “flamur i kuq i të pavetëdijshmes tënde”. Kjo do të thotë që jeni të stresuar. Është e zakonshme që njerëzit të kenë një problem jetësor të madh në një fushë, si puna ose një marrëdhënie e ngushtë personale. Merrni ca kohë dhe kujdesuni për veten.

Të qenit të bllokuar – në pamundësi për të hequr një rrip sigurie, të qenit në një dhomë me një derë të mbyllur etj, shpesh nënkupton që ju duhet të bëni një ndryshim në jetë, si të nisni një punë të re ose t’i jepni fund një marrëdhënie të keqe. Ju mund të keni nevojë vetëm për një pushim për të “ristartuar” mendjen tuaj.

Vrasja e dikujt në ëndrrat tuaja do të thotë që jeni sociopat. Eshtë shaka, nuk është fare ky kuptimi. Kjo zakonisht do të thotë që ju dëshironi të vrisni një pjesë të vetes – ndoshta një zakon apo qëndrim të keq. Endrra për vrasjen e dikujt, nënkupton që nënndërgjegjja juaj kërkon që ju të përmirësoheni. Ëndrrat janë vërtetë të çuditshme…