Nëse një punë të duket e vështirë për ta realizuar, atëherë jepja një dembeli dhe ai do të gjejë mënyrën më të lehtë për ta bërë atë.

Kjo thënie për dembelët i përshtatet rasteve të pasqyruara më poshtë përmes fotove.

Edhe përse në to shfaqen shenja të qarta dembelizmi dallohet se është zgjedhur një mënyrë efektive për t’i zgjidhur sa më shpejt e më lehtë situatat në të cilat ata ndodhen. /Lajmi.net/