Nënkryetari i parë i Qeverisë dhe ministër i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq sot deklaroi se “Beogradi do t’i ndërmarrë të gjitha masat që t’i mbrojë interesat serbe në Maqedoni dhe në të njëjtën kohë do t’i rishqyrtojë aftësitë dhe kapacitetet për kryerjen e punëve të Ambasadës në Shkup në kushtet aktuale”.

“Veçmë javën e ardhshme, pas mbledhjeve që do t’i kemi këtu dhe bisedat me presidentin Aleksandar Vuçiq, një pjesë e personelit të Ambasadës do të kthehet në Shkup, ndërsa ambasadori do të kthehet më vonë kur do t’i kryejmë të gjitha konsultimet që duhet t’i bëjmë këtu në Beograd”, thotë Daçiq për Tanjugun.

Sipas tij, të punësuarit në Ambasadën e Serbisë në Maqedoni janë tërhequr pasi “padyshim me dëshmi të qarta u konfirmua veprim i përforcuar ofensiv ndaj Republikës së Serbisë”, ku, siç thotë, “është i pranishëm edhe faktori i huaj.