Kryetari i Venecias, Luigi Brugnara, ka thënë se në qoftë se dikush thërret “Allahu Akbar: në qendër të qytetit do të qëllohet me armë zjarri.

Ky kërcënim i tij erdhi pas sulmit të fundit në Barcelonë, ku u vranë 15 persona dhe mbi 100 u lënduan kur terroristet me një furgon i bardhë goditën turmën e njerëzve, transmeton lajmi.net.

“Nëse dikush vrapon nëpër sheshin e Shën Markut dhe fillon të bërtas “Allahu Akbar” ai do të qellohët me armë”, ka thënë Brugnara, për Times.

Megjithatë, kërcënimi i tij nuk është marrë seriozisht dhe u bë subjekt i shakasë.

Policia italiane me sukses kishte arritur të parandalojë disa sulme terroriste që po përgatiteshin nga ISIS dhe ka arresuar disa persona.