Ky frut i ëmbël përbën një burim të madh vitaminash dhe kripërash minerale.

Dardha nuk përmban substanca që shkaktojnë alergji, prandaj rekomandohet për fëmijë dhe persona që vuajnë nga alergjitë, transmeton lajmi.net

Deri vonë në Evropë dardha është konsideruar si ushqim që ka përcaktuar shëndetin.
Ky frut ka diçka të përbashkët me fasulen, nga që përmbajnë një mineral të veçantë për forcimin e kockave.