Ambasadori amerikan në Shkup Xhes Bejli, në një intervistë për Alsat thotë se qytetarët e Maqedonisë e duan anëtarësimin në NATO dhe shpreson se një gjë e tillë do të ndodh.

Sipas Bejlit mbështetja amerikane do të vazhdojë të jetë e fuqishme drejt integrimit euroatlantik, pasi rruga e vetme e vendeve të Ballkanit është Perëndimi. Bejli në intervistën me gazetaren Arta Tahiri flet edhe për tendencat ruse në Ballkan, Ligjin për shqipen dhe reformat në gjyqësor, administratë dhe fusha të tjera.

https://www.youtube.com/watch?v=ZN0fPNfB_3M&feature=youtu.be