BDI konfirmoi se edhe ata kanë filluar aktivitetet brendapartiake me qëllim që të përzgjidhen kandidatët më të mirë.

“Kanë filluar të gjitha aktivitetet brendapartiake për zgjedhjet lokale për përcaktimin e kandidatëve e individëve për kryetar dhe këshilla komunal. Ky proces ka filluar edhe para shpalljeve të zgjedhjeve duke punuar në programet komunale veçmas me çka janë barë anketime me pjesëtarë partiak dhe qytetarë të komunave të ndryshme për të gjetur kandidatët më të mirë. Ne jemi të bindur se do të dalim fitues në komunat ku do të kandidojmë”, tha zëdhënësi i BDI-së, Bujar Osmani.

Se a pritet të kemi koalicion të BDI-së me partitë tjerë, Osmani refuzoi të deklarohet duke shprehur se ka ende kohë për të vendosur për këtë çështje