Një faqe që ka përdorur emrin e Al Jazeera-s ka publikuar një raport duke treguar që Arabia Saudite I ka paguar disa media ruse, përfshirë edhe RT, që të mos publikojnë lajmë që e dëmtojnë Mbretëritë Arabe, transmeton arbresh.info.

Kjo faqe e rreme pretendon që ka paguar 600 million dollar që janë dërguar nga ambasada e Katarit për në Rusi.

Nga ambasada e Katarit në Rusi ka refuzuar këtë deklarim duke thënë që gjithçka është false dhe e fabrikuar.

Kurse përfaqësues të Al Jazeeres thonë që kjo nuk është hera e parë që media të tjera përdorin emrin e tyre për të publikuar lajme të rreme.