Gjykata në Shtetet e Bashkuara ka pranuar aktakuzën kundër Apple, duke pretenduar se ata qëllimisht hequr jasht sistemit aplikacionin FaceTime në sistemet e vjetra operative për të detyruar konsumatorët për të blerë pajisjet e reja të apple, transmeton Indeksonline.

Gjyqtari Lucy Koh në Kaliforni, pavarësisht përpjekjeve të Apple ka miratuar aktakuzën duke pretenduar se ata qëllimisht kanë bërë “disable” aplikacionin FaceTime tek 4 iPhone dhe 4S për të detyruar konsumatorët për të blerë pajisje të reja.

“FaceTime është pjesë e iPhone kur e kemi blerë atë dhe një pjesë të çmimit është paguar për të,” shkroi gjykatësi në arsyetimin e tij.

Seanca tjetër është planifikuar për 23 gusht të këtij viti, dhe një seancë tjetër për janar të vitit të ardhshëm, ku apple do të detyrohet të paguaj shuma milionëshe.