Në mbledhjen e rregullt të Kryesisë Qendrore të Aleancës për Shqiptarët, u zgjodh shtabi i përgjithshëm zgjedhorë për zgjedhjet lokale 2017.

Kryetar i Shtabit zgjedhor u zgjodh prof dr Elmi Aziri Nënkryetar i Aleancës për Shqiptarët si dhe zv Ministër për punë dhe politikë Sociale.

Anëtarë tjerë të shtabit të përgjithshëm u zgjodhën Sekretari i Gjeneral i Aleancës për Shqiptarët dr Arben Taravari, dy nënkryetarët e Aleancës për Shqiptarët z. Agon Ferati, Remzi Mehmeti si dhe znj. Bujare Abazi anëtare e Kuvendit Qendror të Aleancës për Shqiptarët.