Koreja e Veriut krenohet me sistemin më të thellë nëntokësor në galerive në botë, që do të thotë se banorët e Pyongyang-ut (kryeqytetit) mund të fshehin 360 metra nën tokë nëse lufta bërthamore shpërthen.

Këto fotografi tregojnë brendësinë e sistemit më të thellë të metrove të Phenianit, që do të dyfishohet si një bunker bërthamor nëse shpërthehet lufta midis Koresë së Veriut dhe SHBA-ve.

Imazhet tregojnë udhëtarët duke përdorur sistemin më të thellë të trenave nëntokësorë në botë, që përfshin dy linja me një gjatësi të kombinuar prej 18 miljesh, nën kryeqytetin e Koresë së Veriut.

Punimet e ndërtimit në “Metro Pyongyang” filluan në vitin 1968 dhe u inauguruan në vitin 1973, nga Kim Il Sung, gjyshi i diktatorit aktual Kim Jong-un.

Dhe ndërsa zakonisht është e zënë me udhëtarët, thellësia e sistemit të metrosë nënkupton se qytetarët mund ta përdorin atë si një strehë nëse tensionet midis Koresë së Veriut dhe Amerikës duhet të vlojnë në një luftë të plotë.

Më parë këtë vit, një nga zyrtarët më të lartë të Kim këmbënguli se, vendi nuk ‘kishte frikë’ nga mundësia e veprimeve ushtarake nga SHBA.