Veza për dietë të balancuar Joe Leech shpjegoi që mendimi rreth asaj se e kuqja e vezës përmban shumë kolesterol dhe që njerëzve me vite iu është sugjeruar që mos të konsumonin shumë sepse ato rrisin nivelin e kolesterolit dhe mund të çojnë deri atak kardiak. Ky konstatim nuk është i vërtetë pasi njerëzit duhet të hanë deri në 3 vezë çdo ditë.