Ka shumë zakone të rënda që  shumicës prej nesh nuk do t’i pëlqenin. Por le të jemi të sinqertë – të gjithë bëjnë gjëra jo të këndshme, duke filluar nga ‘gërmimi për ari’ në hundë, duke lënë pasojë çarjen e tyre.

Burrat janë të pritur t’i marrin gjërat më lehtazi, por për zonjat, nuk është gjithmonë kaq e lehtë të pranosh se jeta nuk është vetëm trëndafila dhe çamçakëzë – nganjëherë ne duhet të jemi të vrazhdë!

Ja pse jemi këtu për të trajtuar një pjesë shumë të rëndësishme të komplotit të heshtjes: urinimin në dush.

Por urinimi në dush në fakt ka shumë përfitime. Pra, edhe nëse nuk jemi të gatshëm ta pranojmë atë ende, herën tjetër që ju bëni dush, përpiquni të hiqni dorë – dhe ta lini atë të rrjedhë, transmeton gazetametro.net

Fatura e ujit do të zvogëlohet

A e dini se tualetet zakonisht derdhin 1.5 deri 3 litra ujë në çdo urinim? Dhe nëse keni një tualet të vjetër, mund të përdorni 5 ose 7 litër ujë sa herë që urinoni!
Në vend që ta pastroni tualetin çdo herë që urinoni, bëjeni në dush – ajo do të lahet menjëherë me ndihmën e sapunëve dhe shamponëve që përdorni. Shumica e qiramarrësve nuk paguajnë për ujë, por nëse jeni pronar i shtëpisë, e dini se sa e dhimbshëm mund të jetë faturimi!
Do të jeni më të pastër pasi që të urinoni

A keni pasur eksperienca të pazakonta kur letra e tualetit të ju ngjiten poshtë.
Kjo është arsyeja pse është më mirë të evitosh letrën e tualetit sa herë që të të jepet mundësia!
Meshkujt e kanë të lehtë, ata zakonisht mund të urinojnë ku të munden dhe mos të kenë “rituale”. Por për zonjat, urinimi në dush do të thotë një pushim nga pastrimi me letra të tualetit.
Tualeti juaj do të qëndroj i pastër

Është shkaku dhe efekti i thjeshtë: çdo herë që përdorni tualetin, tualeti juaj bëhet i papastër.
Nëse hidhni në dush, nuk ka rëndësi nëse ju spërkatni, gjithçka do të pastrohet kur të bëni dush.
Këpurdhat në këmbë to të ju zhduken

E çuditshme por e vërtetë: urina ka veti anti-fungale! Acidi i urinës dhe amoniaku në urinën tuaj mund të ndihmojë në nxjerrjen e infeksioneve kërpudhore. Me fjalë të tjera, në qoftë se ju aksidentalisht urinoni në këmbët tuaja, mos u trondit – kjo është në thelb një trajtim spa!
I shtrëngon muskujt e vagjinës

Sigurisht që shumica nga ju keni dëgjuar apo edhe keni provuar të keni muskuj të butë të vagjinës, sidomos ato që kanë lindur. Urinimi në këmbë në dush ju ndihmon ti forconi muskujt e vagjinës.
Për të pasur më shumë efekt, përpiquni që ta ndalni urinimin disa herë gjatë procesit të sajë.
Është e mirë për mjedisin

Ne kemi përmendur më parë se duke kursyer veten me një urinim në dush mundemi në mënyrë drastike të ulim faturën tuaj të ujit – por ajo gjithashtu mund të ketë një ndikim të madh pozitiv në planet.
Për shkak të të gjithë ujit që konsumojnë në derdhjen e ujit në tualet, tualetet janë quajtur një “katastrofë mjedisore”.
Gati çdo kush e bën atë

Nëse ju urinoni në dush, atëherë jeni pjesë e një grupi të mirë. Sipas një sondazhi të bërë nga 1000 femra, 75% deri në 80% e pranojnë që urinojnë në dush, këtu hyn edhe Kelly Clarkson e cila e ka pranuar.
Kjo ju bën të ndiheni rebel

Shikoni, jo të gjithë bëjnë tatuazhe dhe ngasin motoçikleta – disa prej nesh vetëm urinojmë në dush. Gjithkush duhet të ketë formën e vet të rebelimit, edhe nëse ajo është aq e thjeshtë sa që ju duhet vetëm të urinoni në dush, lirisht kur të keni mundësi provojeni.