Shpeshherë pyesni veten pse ju zë gripi kaq shpesh, ndërsa takoni njerëz që shumë rrallë i zë, përcjell Sovrani.info

Ju mund të ndiqni disa hapa të cilët ju ndihmojnë që të mbroheni nga virusat stinor:

– Bëni miq të rinj me ajër të pastër

Qëndrimi në ambiente të mbyllura, ku është ngrohtë, është më lehtë për sistemin tuaj imunitar që t’ju zë gripi. Problemi është që qëndrimi brenda ju vë në kontakt të ngushtë me njerëzit e tjerë – dhe mikrobet e tyre.

– Relaksimi lufton ftohjen

Janë shumë arsye pse qëndrimi shtrirë është gjëja e fundit që duhet të bëni, por kjo duhet të jetë prioritare.

– Të keni duar të pastra

Ftohti dhe gripi mund të përhapen shumë lehtë nëpërmjet kontaktit. Mbani gishtat larg syve, hundës dhe gojës sa më shumë që të jetë e mundur, dhe sigurohuni që t’i lani ato sa më shpesh.

– Gjumi i mirë

Një natë e shqetësuar ndonjëherë nuk është asgjë për t’u shqetësuar, por një mungesë e vazhdueshme e gjumit mund të pengojë aftësinë e sistemit tuaj imunitar për të funksionuar. Ekspertët shpesh thonë se kërkesat për gjumë ndryshojnë nga individi, një studim i Carnegie Mellon i vitit 2009 zbuloi se çdo gjë që nuk zgjat më shumë se shtatë orë trefishon gjasat për ta kapur gripi – dhe kjo do të thotë shtatë orë të rregullta.