Së paku 13 persona kanë humbur jetën nga përmbytjet në Karaçi, pasi si pasojë e shirave të mëdha qyteti u përfshi nga përmbytje të mëdha të ujërave, njoftuan zyrtarët e vendit.

Ndryshe, si pasojë e shirave të mëdha dhe vërshimeve, në rajonin e Indisë, Bangladeshit dhe Nepalit kanë humbur jetën 1.200 njerëz.