Sekretet e suksesit, drejtë kësaj rruge.

Puna, jeta, dashuria, miqtë, familja, dominimi i botës – nganjëherë ju duket sikur duhet të jeni një lloj qenie magjike për të qëndruar në krye të të gjitha këtyre. Por disa gra ultra-të suksesshme realisht i kanë të gjitha nën kontroll, edhe pse janë duke i lodhur si udhëheqëse në fushat e tyre. Ato mund të duken si superheroina por ju siguroj se nuk kanë ‘pelerinë’, ato kanë vetëm strategji. Ja, rutina e përditshme e tri sipërmarrëseve femra në krye të industrive të tyre.

Ato e fillojnë ditën me mendim të mirë.

Për lojtarët e energjisë, duke pasur një “unë” momentin e parë në mëngjes është një domosdoshmëri. “Ndërsa në dush, unë gjithmonë e vendos qëllimin tim për ditën”, thotë Meg Driscoll. Në pak më shumë se dy vjet, Driscoll ka shtuar marrëdhëniet me publikun dhe agjensionin e komunikimit, EvolveMKD, në një forcë më të madhe në këtë fushë, pas së cilës ajo u dekorua Femër Sipërmarrëse e Vitit në Stevie Awards për Gratë në Biznes. Një prej thënieve të saj: “bashkëpunojmë me të gjithë në mënyrë të barabartë dhe mëshirshëm, pa marrë parasysh nga çfarë hapësirë janë të ardhur ata”.

DY JAVË MEDITIM NDIHMON NJERËZIT TË RRISIN REZULTATIN E TYRE NË ‘GRE’ (Graduate Record Examinations) PËR 16%

Meditimi është mënyra tjetër e Driscoll ‘zen’ leksioneve – dhe kjo është edhe një zakon i zgjuar: një studim ka zbuluar se vetëm dy javë meditim ndihmon njerëzit në fokusim dhe kujtesë të mjaftueshme për të rritur rezultatin e tyre në një sektor të GRE me 16 përqind.

Dhe Samira Far, e cila themeloi në L.A.- dhe në Dallas perandorinë e thonjve të famshëm-preferuar Bellacures 11 vjet më parë në moshën 22 vjeçare, shkruan në një revistë për pesë minuta, kur zgjohet. “Është e rëndësishme të lidhem me veten para se të dal jashtë në botë”, thotë ajo.

Lidhja me bashkëpunëtorët.

Duke zgjidhur dhënien dhe marrjen e besimit nga njerëzit të cilët mund të jenë të dobishëm në suksesin tuaj është me rëndësi jetike. Kjo është arsyeja pse Driscoll, ka rritur biznesin e saj nga tre deri në 20 punëtorë në dy vjet, përpiqet të ketë momente të veçanta me ekipin e saj sa më shpesh të jetë e mundur, qoftë bisedë pesë minuta me kafe ose pije pas punës. Si një bonus, thotë ajo, “Kur ju vërtetë i njihni njerëzit, keni një kuptim më të mirë se si të komunikoni me ta në mënyrë që të punoni më mirë së bashku”.

Ato bëjnë lëvizjen e parë.

Gratë e suksesshme nuk presin për mundësinë, ato e krijojnë atë. Nicole Rose “DJ Rose” Stillings e di si të bëj rrugën e saj në një fushë të dominuar nga meshkujt (ajo është drejtor muzike e Gilt Group, si dhe DJ shtëpisë për Saks Fifth Avenue dhe W Hotels).

“PASI THYENI, ‘DUKE BËRË LËVIZJEN E PARË’ VIRGJËRINË TUAJ DHE VËRENI SE FUNKSIONON, JU DO TË FUQIZOHENI TA BËNI PËRSËRI”.

Ajo thotë se një vend i mirë për të praktikuar është me takime – por nëse jeni i turpshëm, Stillings thotë një aplikacion si Bumble, ku komunikimi në një ndeshje duhet iniciuar nga gruaja, është e përkryer për ta filluar. “Pasi të thyeni ‘duke e bërë lëvizjen e parë’ virgjërinë tuaj dhe e vëreni se funksionon, ju do të fuqizoheni ta bëni përsëri”.

Ato mbajnë lista.

“Mbajtja e shënimit të gjitha detyrave dhe qëllimeve dhe qëndrimit të fokusuar ndihmon të bëheni të përgjegjshëm dhe të organizuar”, këmbëngul Far. Këshilla e saj: “Ju duhet një listë e madhe vizionesh që t’i përmblidhni në një listë mujore, listë javore dhe listë të përditshme”. Nëse kjo nuk vjen natyrshëm për ju, një përdorim i aplikacionit si Swipes mund t’jua bëj zakon.

Ato qëndrojnë fleksibël (në kuptimin e plotë të fjalës).

Ne të gjithë e dimë se ushtrimi mund të ju mbajë në lëvizje të të gjithë cilindrave, kështu që nuk është shok të tri zonjat që kemi intervistuar i bën të sigurt ato të lëvizin rregullisht. Por ajo që është interesante është se ato të gjitha zgjedhin të njëjtën metodë: Yoga. Jo vetëm që është praktike për ta bërë kudo dhe çdo lloj – gjë që ju bën të freskët për udhëtim – por është provuar se ndihmon në zvogëlimin e stresit dhe ankthit, ju bën më të qetë, të përqëndruar, më të aftë.

Ato e parashikojnë suksesin.

Adhuruesit e vizualizimit pozitiv betohen se i ndihmon në ndezje ambiciesh. Stillings thotë se ajo e bën këtë në çdo mundësi që i ofrohet, e paramendon veten duke pushtuar botën për çdo gjë që bën. “Gjëja më e mirë është se më vonë ju mund të ktheheni përsëri aty në ditën kur gjërat i kap era dhe ta përdorni atë kujtim për të zëvendësuar çmendurinë me qetësinë”.

Ato planifikojnë për më të keqen.

OK, po, të menduarit pozitiv mund të jetë i madh, por përgatitja e bën më të lehtë zgjidhjen kur gjërat shkojnë shtrembër. Far thotë se çdo herë që ajo është duke punuar në një projekt të ri, ajo mendon për skenarin më të keq. “Pasi unë jam e kënaqur me këtë, atëherë unë mund të shoh se çfarë do të jetë skenari ‘mesatarë’. Unë përqëndrohem në të gjitha rezultatet e mundshme dhe pastaj gjërat tjera si të shkojnë”.

Ato qëndrojnë në lidhje shoqërore.

Është e vështirë të mbahen lart marrëdhëniet tuaja kur rruga juaj është e ndezur, por të pasurit e një sistemi të fortë mbështetje është e rëndësishme. Pastaj, Far thotë, “Kam lexuar diku një herë që ju jeni shuma e pesë njerëzve tuaj më të afërt”. Plus, ju nuk e dini se ndihmën e kujt mund ta keni nevojë në rrugëtim. Kur koha është e shkurtër, duke u fokusuar në gjeste të vogla që marrin sekonda është strategjia juaj më e mirë. “Duke komentuar mesazhet (e miqve) në Instagram ose duke dërguar ‘mendimet për ju’ vetë teksti mund të bëjë një ndryshim të madh”, thotë Stillings.

Ato shkojnë jashtë zonës së tyre të komoditetit.

Gatishmëria për të marrë rreziqe është një nga cilësitë më të mëdha me të cilën drejtori dallon nga drejtuesit tjerë, kështu që duke e mbajtur veten të ngritur është e rëndësishme. Stillings thotë: “Unë përpiqem të shtyjë veten në stërvitjet e mia, të shtyjë veten për të ngrënë shëndetshëm, të shtyjë veten në pushtet përmes punës sime. Në fillim, kjo është si një lloj takimi i verbër – ju gjuani me sende në mur dhe përpiqeni ti kapni me shkop. Pastaj gjeni drejtimin tuaj dhe filloni që aty”.

Ato nuk përpiqen t’i balancojnë të gjitha.

“Truku në menaxhimin e çdo gjëje së bashku është që të nxjerrni idenë konvencionale të ‘balancimit’”, thotë Driscoll. Në vend që të përpiqeni të shkëlqeni në çdo fushë të jetës dhe t’i jepni të gjithave energjinë e barabartë, ajo thotë se përpiqet të qëndrojë larg punës në momentet kur ka nevojë për pak pushim. Për shembull, në vend që të përgatitni darkë çdo natë, ajo dhe burri i saj i kanë dedikuar vetes një natë takimi në qetësi një herë në javë. “Në këtë mënyrë, jemi të sigurt se mund të kemi një bisedë cilësore dhe një shpjegim cilësorë mbi librat”.

Ato nuk e krahasojnë veten me të tjerët.

Nuk ka ndoshta asnjë mënyrë më të shpejtë për të sabotuar besimin tuaj dhe suksesin. Merreni sikur fituesja e gjashtë-fishtë e medaljes olimpike: Për gjimnasten Aly Raisman, shmangia e vetë-dyshimit të përditshëm është çelësi. “Unë nuk kam trup tipik të një gjimnaste, por unë jam ende një nga gjimnastet më të mira në botë”, thotë ajo. “Kam pasiguri ashtu si gjithë të tjerët.” Këshilla e saj të ngurta? “Ju mund të zgjoheni në mëngjes dhe ta anashkaloni veten, apo mund të zgjoheni në mëngjes dhe të vendosni që të keni një ditë të mirë dhe të ndjeheni të sigurt”.