Shkruar nga Albert Ramadani

Deri sa FFSH,grumbullonte lojtarët më të mire shqipëtar nga të gjitha viset për ta përforcuar ekipin e kombëtares së shqipëris,Kryeministri Edi Rama ka filluar një medot që ti fus ne ekipin tijë ne kabinetin qeveritar,shqiptarët që jetojnë e veprojn jashtë kufirit shqiptar,pjes e kabinetit priten te jenë Veton Surroi ose Baton Haxhiu nga Kosova,Rufi Osmani nga Maqedonia,dhe kush do të jetë nga Lugina Preshevës,nga Mali Zi dhe diaspora mbetet të shifet në shtator.

Nuk dihet qëllimi Edi Rames,pse po e zgjerone ne këte mënyr kabinetin qeveritar me këta emra.A thua  janë sekser që i kanë ndihmuar ne zgjedhjet e fundit qe ky te del fitues apo ti tregoje kancelares Merekel se është i gatshëm te luaj rolin kryesore si lider ne Ballkan. Edhe pse dihet se lider kryesore është konsideruar edhe kryeministri  turk tashmë president Regjep Taip Erdogan,ky fundit nuk po pëlqehet nga kancelarja gjermane dhe akterët e unionit Europian pasi Erdogan ka problem me europën për kushte dhe çështje të ndryshme strategjike,Edi Rama nga një vend jo shumë madhë por vend strategjik për ta mbajtur balancin gjeopolitik të BE dhe poltikës se ShBA-së ne rajonin europian e veçanti ne ballkan ku dihet mire shtrimi i një influence Ruse,ku kjo e fundit gjithë një syt i ka nga vendet e ballkanit se sa më shumë qe ketë influenc ka edhe ma shumë mundësi qe ti destabilizojë kto shtet duke u nisur nga Maqedonia,Malin e Zi,Kosova dhe Shqipëria.

Nese Edi Rama nese arrin ti zbatoj dhe të bëj ndryshime ne refoma ne drejtësi apo siç e quan Edi “ Vetingun” dhe  me zbatimin e reformave zhvillimiore shqipëria do të jetë më afër kandidatures që bëhet antare e BE-së