Një studim amerikan i zhvilluar në California dhe i publikuar në revistën shkencore “Proceedings of the National Academy of Sciences”, ka treguar se mango ndalon shtatzëninë, për shkak se përmban substanca si lupeoli dhe pristimerina.Bëhet fjalë për elementë që nëse merren bashkë, janë në gjendje të pengojnë spermatozoidin që të fekondojë vezën dhe në këtë mënyrë e bën të pamundur shtatzëninë.

Mjafton që meshkujt të konsumojnë nga ky frut para aktit dhe efekti është i garantuar, pa pasur nevojë për terapi hormonale. Mango është një frut ekzotik që ka edhe shumë përftime shëndetësore, më kryesori është ulja e tensionit të gjakut.