Refuzimi i Marko Zvërlevskit për të dhënë dorëheqje me çka pafundësisht dhe paturpësisht vazhdon me mospërfilljen e gjithë shtetit dhe gjithë shoqërisë është arsyeja e mosnisjes së reformave në sistemin e drejtësisë, u arsyetua kryeministri Zoran Zaev në pyetjen pse vonohet rregullimi i gjendjes në këtë fushë. Ai thotë se shkarkimi  i Zvërlevskit është në kompetencë të Kuvendit, dhe se beson që Kuvendi do të sjellë vendim në përputhje me Ligjin dhe Rregulloren, me çka do të nisin reformat.