Procesi gjyqësor ndaj Ketës është zhvilluar me gjykim të shkurtuar. Shqiptarja është dënuar për akuzën e vrasjes së 72-vjeçares për motive të dobëta. Avokatja e të akuzuarës, Donatella Panzarola njoftoi se do të apelojë vendimin, raporton “ANSA”.

Sipas raportimeve të më mëparshme të medieve lokale, Keta e ka vrarë të moshuarën zvicerane pasi ajo do ndërronte banesë dhe me shumë gjasa shqiptarja nuk do jetonte më me të.

Danielle Claudine Chatelain u gjet e pajetë rreth orës 8:00, në korridorin e banesës së saj në rrugën “Oberdan 50”, më 27 Maj 2016.

Pas ekzaminimeve të trupit të pajetë, u arrit në përfundim se e moshuara është dhunuar dhe më pas është rrëzuar nga shkallët duke humbur jetën.