Prokuroria Speciale Publike (PSP) është vegël për manipulim politik dhe qerim hesapesh dhe ka marrë urdhër që politikisht ta sulmojë VMRO-DPMNE-në dhe udhëheqësinë e saj, ndërsa rastet për të cilat ngriti aktakuzë janë të papërmbajtura, pa dëshmi dhe bazohen bë kualifikime politike, e jo juridike, konsideron VMRO-DPMNE-ja.

“Nuk ka asnjë elaborim tjetër për atë që e bën PSP-ja, përveç se tentim politik për izolim dhe nxirje. Kjo ishte edhe baza e konstruksionit të të gjithë rasteve të cilët i ngritën. Një prej atyre rasteve për të cilët i ngrit famë  e madhe nga LSDM-ja, ndërsa të cilin PSP e përdorë për luftë politike është rasti TENK. Njëherit zhvillonin hajkë politike për furnizim të automobilit të blinduar, ndërsa tani qeveria e LSDM-së vazhdon ta shfrytëzojë. Thoshin se është shkatërruar dhe gërvishtur, madje pasi e fotografuan dhe blenë ditën me fotografim, e pastruan dhe vendosën në stacion për transportim të delegacioneve”, deklaroi Darko Kostovski nga VMRO-DPMNE-ja para selisë së PSP-së.

Ai theksoi se vetë rasti është precedent juridik, për shkak se për furnizim të automobilit është realizuar tender, ndërsa sipas zgjedhjes së kompanisë e cila do ta furnizojë nuk ka pasur kurrfarë ankesa të mëtejshme e as vërejtje.

Theksoi se PSP-ja dhe Zaevi frikësohen se e vërteta për atë që e bëjnë do të dalë edhe jashtë Maqedonisë dhe do ta kuptojnë miqtë e Maqedonisë