Zyra e LSDM-së, Specialja është mburoja për mbulimin e paaftësisë së Qeverisë dhe vendimet dhe marrëveshjet e dëmshme për shtetin.  Këtë e deklaruan nga VMRO DPMNE-ja një orë para se Gjykata Penale ede zyrtarisht ta publikoj vendimin për kërkesën për paraburgim të Sasho Mijalkovit. Sipas partisë opozitare, shkaku që ata janë cak i ndjekjeve është se për 11 vite kanë qenë në mbrojtje të shtetit dhe interesave shtetërore.