Vetëm para pak kohësh shqiptarja nga Kosova 19 vjeçarja Izmela M, sapo e kishte përfunduar shkollën si farmaciste, dhe për një moment humbi jetën në vijat e këmbësorëve.

Vajza nga Kosova me vendbanim në Vevey, sapo kishte filluar ta shijojë jetën ndërsa tragjikisht mëngjesin e së hënës ajo humb jetën.

Rreth orës 7:30, një pensionist 78-vjeçar e godet Izmelën në vijat e këmbësorëve. Nga goditja e fortë ajo u përplas në anën e majtë të rrugës dhe ndërroi jetë në vendin e ngjarjes.