Në këtë qytet rus askush nuk ka arritur të shkelë, duke zgjuar spekulime të shumta se çfarë mund të ketë në të. Vendi misterioz është posaçërisht interesant për amerikanët

Mezhgorye është një qytet në Rusi, i cili për vite me radhë është një mister i madh dhe për këtë arsye është i mbyllur për vizitorët. Këtu jetojnë njerëz të cilët janë të punësuar në majën misterioze Yamantau  në një lartësi prej 1,640 metra në Urale.

Ky qytet u themelua në vitin 1979, ndërkaq rrethanat që pasuan në tri dekadat e fundit e kanë vënë atë nën hijen e misteriozitetit.

Imazhet satelitore tregojnë se në këtë vend nën tokë gjendet një impiant bërthamor apo bunker. Ai është hapur gjatë mandatit të presidentit rus Boris Jelcin.