Shoqata internacionale e kirurgëve plastikë(ISAPS), sapo ka lansuar listën e tyre me vendet të cilat bëjnë më së shumti ndërhyrje estetike në bote, dhe pjesët trupore ku ndërhyrjet janë më të shpeshta.

Lista bazohet në numrin e kirurgëve në këto vende dhe pjesët trupore ku më së shumti bëhen ndërhyrjet.

1.      SHBA me 17.9% të popullsisë që ka bërë ndërhyrje estetike. Thuhet se në vitin 2016 më shumë se 4 milion amerikanë iu nënshtruan operacioneve plastike për të përmirësuar pamje e tyre. Ndërhyrja më e shpeshtë që bëhet në SHBA është zmadhimi i gjoksit dhe rikonstruktimi i barkut.

2.      Brazili me 10.7% të popullsisë

3.      Japonia me 4.8%. në Japoni ndërhyrja më e shpeshtë estetike bëhet në pjesën e kapakëve të syrit, dh si pasojë e kësaj sytë duken më të mëdhenj, apo më perëndimorë.

4.      Italia me 4.1%. ne Itali ndërhyrja më e kërkuar është zmadhimi i gjoksit dhe rritja e buzëve.

5.      Meksika me 3.9%.