Shoqata internacionale e kirurgëve plastikë (ISAPS) ka lansuar listën e tyre me vendet të cilat bëjnë më së shumti ndërhyrje estetike në bote, dhe pjesët trupore ku ndërhyrjet janë më të shpeshta.

Lista bazohet në numrin e kirurgëve në këto vende dhe pjesët trupore ku më së shumti bëhen ndërhyrjet.

SHBA me 17.9% të popullsisë që ka bërë ndërhyrje estetike. Thuhet se në vitin 2016 më shumë se 4 milion amerikanë iu nënshtruan operacioneve plastike për të përmirësuar pamje e tyre. Ndërhyrja më e shpeshtë që bëhet në SHBA është zmadhimi i gjoksit dhe rikonstruktimi i barkut, transmeton KP.

Brazili me 10.7% të popullsisë

Japonia me 4.8%. Në Japoni ndërhyrja më e shpeshtë estetike bëhet në pjesën e kapakëve të syrit, dhe si pasojë e kësaj sytë duken më të mëdhenj.

Italia me 4.1%. Në Itali ndërhyrja më e kërkuar është zmadhimi i gjoksit dhe rritja e buzëve.

Meksika me 3.9%