Çifti zviceran, trupat e të cilëve u gjetën në akullnajë pas zhdukjes prej afro 75 vjetësh, janë varrosur në Zvicër.

SRF njofton se funerali për Marcelin Dumoulin dhe gruan e tij, Francine, u mbajt ditën e shtunë në një kishë në Saviese, në jugperëndim të Zvicrës.

Ata ishin 40 dhe 37 vjeç kur u zhdukën në 15 gushtin e vitit 1942.

Vajza e çiftit, Marceline Udry-Dymoulin, tani 79 vjeçe, thotë se prindërit e saj kishin dalë për t’i shëtitir kafshët e tyre por se kurrë më nuk ishin kthyer.

Marceline Udry-Dumoulin, center left, and her husband, center right, walk into the church “Eglise de St-Germain” for the funeral of their parents Marcelin and Francine Dumoulin in Saviese, Switzerland, Saturday, July 22, 2017. The couple Marcelin and Francine Dumoulin have been missing since August 15, 1942. Nearly 75 years later, the frozen bodies of this couple have been found last week on the Tsanfleuron Glacier. (Dominic Steinmann/Keystone via AP)
The coffins are carried in front of the church for the funeral of Marcelin and Francine Dumoulin in Saviese, Switzerland, Saturday, July 22, 2017. The couple Marcelin and Francine Dumoulin have been missing since August 15, 1942. Nearly 75 years later, the frozen bodies of this couple have been found last week on the Tsanfleuron Glacier. (Dominic Steinmann/Keystone via AP)
The coffin with the frozen bodies is carried in front of the church for the funeral of Marcelin and Francine Dumoulin in Saviese, Switzerland, Saturday, July 22, 2017. The couple Marcelin and Francine Dumoulin have been missing since August 15, 1942. Nearly 75 years later, the frozen bodies of this couple have been found last week on the Tsanfleuron Glacier. (Dominic Steinmann/Keystone via AP)
Crosses and a photo are placed near the coffins in the church “Eglise de St-Germain” during the funeral of Marcelin and Francine Dumoulin in Saviese, Switzerland, Saturday, July 22, 2017. The couple Marcelin and Francine Dumoulin have been missing since August 15, 1942. Nearly 75 years later, the frozen bodies of this couple have been found last week on the Tsanfleuron Glacier. (Dominic Steinmann/Keystone via AP)
The coffins are placed in the church “Eglise de St-Germain” during the funeral mass of Marcelin and Francine Dumoulin in Saviese, Switzerland, Saturday, July 22, 2017. The couple Marcelin and Francine Dumoulin have been missing since August 15, 1942. Nearly 75 years later, the frozen bodies of this couple have been found last week on the Tsanfleuron Glacier. (Dominic Steinmann/Keystone via AP)