Kur keni gurë në veshka, duhet të pini sa më shumë ujë dhe lëngje të tjera (sidomos lëng limoni), duhet të ecni sa më shpesh, duhet të keni një dietë të balancuar që nuk përmban shumë proteina mishi etj.
Por, cilat janë ushqimet që nuk duhet t’i hani kur keni gurë në veshka?

Në qoftë se keni  gur me përbërje kalciumi, duhet të hani më pak kripë apo ushqime të kripura. Gjithashtu, duhet të përpiqeni të mos merrni më shumë dozë kalciumi apo vitamine D, se ç’është e rekomanduar.

Në qoftë se guri juaj ka përbërje oxalate, limitoni ushqimet që e kanë oxalatën në përbërje.

Global

Kjo përfshin:
çokollatën
perime, si: spinaqi, sallata etj.
arra dhe kikirikë
fara susami
raven
qumësht soje
panxhar
patate të ëmbla.

T mobile In article [4]