Presidenti i Ukrainës, Petro Poroshenko lëshoi një dekret për tërheqjen e shtetësisë së Ukrainës për ish-presidentin e Gjeorgjisë, Mikhail Saakashvili, njoftoi sot shërbimi i migrimit.

Poroshenko Saakashvili kishte marrë shtetësinë ukrainase dhe ishte caktuar në maj të vitit 2015 guvernator në Odessa, rajon në jug të Ukrainës.

Tbilisi ka kërkuar shumë herë nga Ukraina që ta ekstradojë ish-presidentin gjeorgjian Saakashvili. Mikheil Saakashvili është larguar nga Gjeorgjia në nëntor të vitit 2013.

Global