Hulumtimi nga DHI London që mori në pyetje 100 persona dhe qëndrimet e tyre karshi humbjes së flokëve ka sjellur një përfundim që meshkujt tullacë shihen si më pak të suksesshëm më pak të fuqishëm dhe më pak të bukur.

Shumica e pjesëmarrësve femra, 85%, ranguan versionet tullace të meshkujve me flokë si më pak atraktivë.

Ndërkaq të dyja gjinitë thanë që një burrë pa flokë është më pak i prirur që të ketë sukses.

Kjo ndodhë sepse, sipas pohimeve të DHI, flokët mbeten një indikator kyç i fertilitetit, forcës dhe burrërisë në pjesët primitive të terurit tonë.