Presidenti amerikan, Donald Trump u bëri thirrje senatorëve republikanë për të zgjedhur mosmarrëveshjet e tyre dhe ta miratojnë Ligj mbi kujdesin shëndetësor para gushtit, duke i dhënë mundësi zyrtarëve në Uashington të pushojnë gjatë muajt gusht.

“Ne jemi kaq afër”, tha Trump para senatorëve republikanë me të cilët është takuar në një drekë, një ditë pas përpjekjes së dështuar në Senatin amerikan, për të ndryshuar Ligj mbi kujdesin shëndetësor, i cili është miratuar gjatë mandatit të ish-presidentit Barak Obama.