Presidenti i SHBA-së, Donald Trump zhvilloi sot një diskutim të gjerë me kancelaren gjermane, Angela Merkel përpara samitit të G20-së javën e ardhshme, njoftoi Shtëpia e Bardhë, në mes të mosmarrëveshjeve midis dy liderëve.

“Presidenti Trump tha se ai mbështet kancelaren, Angela Merkel për ta shndërruar samitin e G20-ës, javën e ardhshme, në një sukses”, thuhet në deklaratën e Shtëpisë së Bardhë.

“Gjatë bisedës telefonike, liderët diskutuan rreth marrëveshjes së Parisit për  klimën, Iniciativës për Financimin e Sipërmarrjes së Grave dhe Tregtinë, duke përfshirë edhe çështjen mbi kapacitetin e tepërt global të çelikut”, njoftoi Shtëpia e Bardhë, përcjell Atsh.