Një fermer nga Zelanda e Re është arrestuar nga autoritetet për tregtim të paligjshëm të bagëtive.

52-vjeçari i identifikuar si Allan Seymour po dërgonte një numër të madh bagëtish në Siri, në një zonë ku nuk ka kontroll ushtria, por forcat e ISIS.

Fillimisht dyshohej se  52-vjeçari po tregtonte armë, por ajo që zbuluan ishte krejtësisht diçka ndryshe.

Zëdhënësi i Ministrisë së Mbrojtjes ka thënë se delet nuk tregtoheshin për bazë ushqimore, por për të kënaqur seksualisht ushtarët e shtetit islamik.

Duke qenë se në zonat e kontrolluar nuk ka shumë femra dhe ushtarëve u duhet të shfryjnë dëshirat e tyre seksuale, mënyra që ata kanë gjetur është kjo…tregtimi i deleve”, ka thënë Dave Wellsborough, ekspert i politikave të jashtme.

Autoritetet zelandeze bëjnë me dije se, rreth 20,000 dele janë dërguar nga ishulli dret Sirisë.