Mot i ligë me erëra të fuqishme gjatë vikendit pro edhe sot ka goditur vende të Europës dhe prapa ak lënë pamje apokalipse, derisa fenomene të ndryshonin si me trakë.

Nga Spanja kanë ardhur pamje të pabesueshme, ku, motit shumë të ligë, nëpër rrugë mbeti breshër deri në një metër lartësi.

Provincën italiane Campangia, sipër Detit Tiren, e goditi tornadoja që mori çdo gjë para vetes dhe ngriti valë shumë të mëdha.

Në Gjermani ka rënë aq shumë shi sa që uji arrti deri në gju e vërshuan shumë bodrume e garazhe.

Shira të shumta kanë rënë edhe Bukuresht, kryeqytet i Rumanisë , në të cilin uji vërshoi të gjitha rrugët.

Kataklizma e goditi edhe Bullgarinë në disa qytete të saj.
Një shtrëngatë tepër e fuqishme e ka goditur sot Greqinë e në disa qytete të saj ka rënë shumë breshër.