Pas demokratëve të Korçës edhe anëtarësia e degës së Partisë Demokratike në Vlorë ka nënshkruar peticionin për anulimin e zgjedhjeve dhe shpalljen e pavlefshme të garës për kreun e kësaj force politike.

102 anëtarët e degës së Vlorës kërkojnë njëherazi edhe mbledhjen e Këshillit Kombëtar të Partisë Demokratike, me qëllim shmangien e pengmarrjes së partisë nga Lulzim Basha.

Sipas tyre zgjedhjet e imponuara, përjashtuese, e konfliktuale mund të çojnë në një ndarje me pasoja afatgjata për opozitën.

Edhe grupi për mbrojtjen e statutit kërkoi në mbledhjen e kryesisë dorëheqjen e Lulzim Bashës, shtyrjen e zgjedhjeve në parti dhe bërjen e analizës për humbjen e thellë në 25 qershor.