Lythat janë të zakonshme të shfaqen në lëkurën e butë dhe shpeshherë në vende të papërshtatshme.

Në mënyrë të veçantë, ata formohen rreth syve, në qafë, nën sqetull, rreth gjinjve, dhe në ijë.

Ata nuk janë shqetësim serioz për shëndetin, por mund të jenë të padurueshme për t’i parë, madje edhe të frikshme në qoftë se një person nuk ka njohuri për to.

Metodat e zakonshme të heqjes përfshijnë ngrirjen dhe prerjen e tyre. Dermatologët normalisht merren me këto metoda të heqjes.

Megjithatë, ekziston një mënyrë e thjeshtë për t’i hequr në kushtet e shtëpisë. Ajo që duhet të bëni është të përdorni lëngun e uthullës të mollës.

Me një pambuk ku keni hedhur më parë uthullën aplikojeni sipër lythit dy deri në tre herë në javë derisa të jetë gati për të rënë.

Megjithatë, është e rëndësishme të kontrolloni nëse lëkura acarohet gjatë aplikimt të kësaj metode dhe konsultimi me mjekun është i domosdoshëm.