Maqedonia ka përjetuar rreth mesditës lëkundje të forta të tokës, të cilat ishin të ndjeshme edhe në Shqipëri.

Sipas të dhënave të EMSC-së, bëhet fjalë për një tërmet me magnitudë 5 dhe thellësi 10 km. Epiqendra ka qënë në vendin e quajtur Kosel, 12 km nga Ohri dhe 90 km nga Tirana.